O meni - ANITA VADAS
O meni - ANITA VADAS
ANITA VADAS - Savjetnica za uspješno roditeljstvo!
Anita, Vadas, savjetnica, roditeljstvo, djeca, učenici
8
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-8,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
O MENI
Odlučila sam mijenjati svijet na svoj način, a to je preko roditelja malih a velikih ljudi.
anita_vadas

Nikad nisam bila kao sva druga djeca!

Upravo to je i razlog zašto cijenim drugačiju djecu te volim raditi s njima.

 

I dok su se prijateljice igrale lutkicama, ja sam trčala s dječacima i puškama.

I dok su tinejdžerice imale postere po zidu, ja sam čitala Bhagavat-gitu i postala vegetarijanka.

Po završetku školovanja neko vrijeme sam boravila u vjerskoj zajednici gdje sam stekla uvid u drevnu mudrost vedskih spisa.

 

Stigla sam se udati, imati dvoje djece, odgojiti ih u pristojne mlade ljude i usput se zaposliti kao učiteljica nižih razreda i spoznati da je to posao za koji me Bog stvorio.

Znate li onaj osjećaj kada svaki dan idete na posao s veseljem?!

Eeee,  to vam ja živim svaki dan! Volim svoj posao. Obožavam ga!

 

Djeca su mi mali-veliki ljudi me podučavaju svemu što god znam. Kao što postoji knjiga – Sve što znam naučio samu vrtiću…tako ja mogu reći, sve što znam učim od djece u školi. To su moji anđeli. Tjeraju me da se educiram o svemu i pronađem ili osmislim načine kako da im pomognem da budu još bolji, a tada i mene učine boljom osobom.

Godinama prakticiram duhovnu praksu. Kroz meditaciju čovjek spozna i povezuje mnoge situacije. Shvaćam da je sve u svijetu povezano. Ako nekome učinim nešto lijepo to će imati domino efekt. Posljednjih godina sam razmišljala kako da uvećam taj domino efekt. A kad nešto jako želiš, onda ti to i dođe.

Primjećujem da ima roditelja koji muku muče s odgojem djece jer se rađaju neki novi klinci. Imam sreću i blagoslov da znam s tim novim klincima.

 

Inače sam vedra i pozitivna osoba, koja u svemu vidi rješenje a ne problem te mogu pomoći roditeljima da se lakše nose s onim što im je izazov. Otud se rodila ideja za osnivanjem firme koja će nuditi edukaciju, podršku, pomoć, poticaj i motivaciju roditeljima da ustraju u svojim roditeljskim obvezama te da jednog dana budu ponosni roditelji svojeg uspješnog djeteta.

Užurbani tempo života i stres ostavljaju traga u roditeljskom odgoju i ponekad je i mrvičak usmjerenja dovoljan da dobijete novi zanos za bolje sutra.

Tu nastupam ja!

Ako smatrate da ste se pogubili, da ne znate kako na kraj s djetetom, da mu ne znate objasniti, da dijete ne zna kako, da vam nedostaje organizacije oko djeteta, imate problema u odnosima… pozovite mene pa ćemo zajedno lakše pronaći efikasno rješenje.

 

Po struci sam učiteljica razredne nastave. Radim u I. osnovnoj školi Čakovec. Imam 20-ak godina iskustva rada u školi s djecom i roditeljima.

 

Neprestano radim na osobnom razvoju te pohađam raznorazne edukacije radi unapređenja svojeg rada ali i sebe kao osobe.

 

Završila sam edukaciju na Coaching Akademiji Slavice Squire te sam profesionalni coach. Prije 2 godine sam upisala edukaciju za NLP trenera koju ove godine uspješno privodim kraju.

Završila sam Prezentacijske vještine na istoj Akademiji, te prošla i neke druge programe koje Akademija nudi – Power Life Design, Power Love Design, Power Business Design.

 

Smatram da je cjeloživotno učenje najbolja životna investicija.

I sama osmišljavam i kreiram svoje radionice za roditelje i djecu, te edukacije za roditelje i žene.

 

Kako radim u školi svi moji programi proizlaze iz prakse. Godinama održavam radionice i edukacije za roditelje i svoje učenike koje su se pokazale vrlo učinkovite, a roditelji i djeca zadovoljnima.

 

Nastojim biti uključena i u humanitarni rad te sam kroz projekte uključena u pomoć čakovečkom azilu za napuštene životinje. U tome nastojim aktivirati i svoje učenike.

 

Moje uvjerenje je da poslije ovog života ne ostaje ono što smo skupili nego ono što smo dali.

Nastojim živjeti u skladu s tim.