Škola za roditelje

ŠKOLA ZA RODITELJE – “RECEPTI” ZA VRHUNSKI ODGOJ

Zamislite da u ovim godinama dobijete priliku ići ponovno u školu!

I to ne bilo kakvu školu nego u školu za roditelje koja vam nudi alate, tehnike, metode, postupke i recepte da budete uspješniji kao roditelj.

Škola u kojoj dobijete podršku i usmjerenje na putu roditeljstva.

Škola u kojoj dijelite i razmjenjujete svoja životna iskustva iz odgoja te dobijate potvrdu da radite dobro i saznajete kako možete još i bolje.

Jeste li znali da su istraživanja pokazala da djeci nije najvažnije ono što ih učite i čemu ih podučavate kao ni znanja koja im prenosite već odnos koji imate s njima i količina ljubavi koju unosite u rad s njima?

U skladu s time, organiziram školu za roditelje pod nazivom Recepti za vrhunski odgoj koja vam neće nuditi samo novije tehnike i metode prilagođene modernim generacijama već i osobni razvoj vas kao roditelja te vam tako utjecati na povećanje samopouzdanja i razvoj samopoštovanja.

Teme u školi za roditelje:

– kako odgajati bez vike

– kako imati što bolju komunikaciju unutar obitelji

– kako (de)motivirati dijete prema njegovom karakteru

– Kako postaviti granice u odgoju

– emocionalni i intelektualni rječnik djeteta

– kako stanje roditelja utječe na dijete

– kako da postavite pravo pitanje djetetu a da odmah dobijete odgovor bez da se živcirate i potaknete okidače (svoje ili djetetove)

– okidači u ponašanju djeteta i roditelja

– moć uvjerenja

– obiteljske vrijednosti

– obiteljska pravila

– zahvalnost

– važnost dodira u odgoju i moć zagrljaja

– kako dati djetetu pravilnu kritiku

– kako prepoznati strast i interese svojeg djeteta

– razmjena iskustva s drugim roditeljima

– vježbe i primjeri iz prakse

Škola za roditelje = Putokaz na putu roditeljstva

Jeste li kada jeli nešto ukusno i zatražili recept? Kada ste sami isprobali recept, ono što je vama ispalo, nije bilo kao original.

Katkada nam uz recept trebaju i usmjerenja osobe čiji je recept te smo tako sigurniji u rezultat i uspjeh.

Tako će škola služiti svakom roditelju kao putokaz na putu roditeljstva, dati smjernice za što efikasniji odgoj, naučiti ovladati nepredvidive situacije s djetetom, nuditi moju podršku te razmjenu iskustava drugih roditelja, pomoći da odgajate u miru te tako utjecati na sklad u obitelji te će roditelj biti sve sigurniji u svoje postupke prema djetetu.

Nakon škole će vam biti jasno što možete bolje i uspješnije a gdje ima prostora za napredak.

Organizirana je tako da traje 7 mjeseci, svaki mjesec po jedno večernje predavanje od 3 sata u mojoj učionici I. OŠ Čakovec. Ta tri sata će biti podijeljena na predavalački dio i dio s vježbama na konkretnim primjerima te razmjena iskustva. Iskoristit ćemo taj bogati rezervoar roditeljske riznice da prepoznamo predvidjeti situacije u odgoju i naučimo odreagirati na njih.

Svaki susret ima novu temu, nevezanu na prethodnu no cjelokupna škola pokriva osnove u roditeljstvu. Ovo je prva godina provođenja programa te je eksperimentalni i imate priliku sudjelovati u njegovom kreiranju. Zato će teme nastajati nakon svakog susreta skupine jer ćete ih djelomično kreirati vi sami.

Prijava na čitav program je po povoljnijoj cijeni ili na pojedinačne susrete, ako bude dovoljno mjesta.

Cijena svih 7 susreta odjednom je 800 kn i rezervira vam se mjesto, a pojedinačno 150 kn po susretu ako ima dovoljno mjesta obzirom na ograničen broj mjesta.

Možda trenutno niste sigurni u roditeljske kompetencije a što kada bih vam rekla da ćete nakon škole za roditelje biti sigurni u svoje kompetencije i svjesni svega što znate i što su vaše jače strane jer će svaki polaznik dobiti uvid što je sve potrebno znati s područja roditeljstva i baš to će i dobiti.

Moći ćete više vjerovati u sebe i sa sigurnošću i čvrstim stavom djelovati prema djetetu bez imalo grižnje savjesti da u nečemu griješite.

Što ako svaki vaš recept koji dobijete može biti  uspješan uz odlično vodstvo?

>>> Prijavite se na radionicu i kvalitetno ispunite svoju roditeljsku ulogu!

PRIJAVA