Svjedočanstva

“Imala sam priliku sudjelovati na jednoj vašoj radionici. S obzirom na to da je bila namijenjena za roditelja i dijete to je bilo jedno od najljepših iskustva. Moja kćer i ja smo uživale u svakoj minuti i kroz igru puno toga naučile. Svima bih od srca preporučila da odvoje svoje vrijeme i ulože u odnos s djetetom. Veselimo se idućoj radionici i novom iskustvu.”

mama Sanja

“Do sada sam imala prilike prisustvovati samo na jednoj radionici, ali radionici zlata vrijednoj. Radionica je u potpunosti ispunila moja očekivanja i nakon toga sam se osjećala ispunjeno te sam zahvaljivala Bogu  što sam imala priliku upoznati gospođu Anitu. S obzirom na to da imam dijete koje ima poteškoće u učenju i od idućeg polugodišta najvjerojatnije ide po IP programu, meni ovakve radionice doista puno znače. Do sada sam samo naišla na stručne ljude koji su sve samo ne stručni i koji mašu rukom i govore kako sa svojim djetetom neću moći ništa postići. Svjesna sam da će najveći posao biti upravo na meni kao roditelju te se uz stručnu literaturu mogu još samo pouzdati na radionice koje vodi gospođa Anita. Radujem se narednim radionicama.”

mama Irena

“Ja sam bila na vašoj jednoj radionici, ali i ta jedna mi je puno značila da shvatim da još puno moram učiti da budem svjesniji, kvalitetniji roditelj i da moramo raditi na sebi da bi naša djeca bila sretnija i zadovoljnija te da s puno ljubavi i razumijevanja možemo sve!”

mama Andrea

 

“Bila sam na dvije radionice kod gospođe Anite i pomogla mi je da budem svjesnija, da sagledam situaciju na više načina i da shvatim da jedino s puno, puno ljubavi, strpljenja i velikim srcem za naše najmlađe dolazi do promjena. Puno hvala!”

mama Jasmina

„Hvala što si nam pomogla da školsku godinu započnemo ohrabrene tvojim savjetima punim ljubavi, razumijevanja i strpljenja. Sve to je rezultiralo boljim ocjenama, novim prijateljstvima, pročitanim knjigama. U samo par dana s tobom događala su se mala ali velika čuda. Hvala ti i na tome što se kćer i ja još bolje razumijemo i povezujemo…tu si također imala čaroban učinak.„

mama Zrinka

„Draga teta Anita, nakon što sam te upoznala sve mi je pozitivnije i ja sam sretnija. Ova školska godina mi je započela bolje, sve mi je lakše u školi, lakše mi je učiti. Hvala.“

kćer Flora, 11 godina

„Draga Anita, pozvali smo vas u svoj život u ne baš lijepom kontekstu. Naišli smo na mnogo prepreka u prvom razredu. Vaš dolazak u naš dom bio je kao da ste tu već bili. Ničim nismo osjetili neugodnost, napetost. Moj prvašić je odmah prihvatio komunikaciju s vama, poklonio vam osmijeh. Znala sam da je osjetio vašu toplinu i pozitivnu energiju.

Ja, kao zabrinuta majka uvidjela sam nakon 10 minuta da sam napravila dobar potez uključivši vas u svoj život. Način na koji dopirete do djeteta je toliko blag i neprimjetan a rezultat zapanjujuć. Dotakla bih se i ophođenja s roditeljima, kao i podrške, konkretnih savjeta i prijedloga kako pomoći djetetu i roditeljima u situacijama kojima nam treba pomoć.

Toliko lijepih riječi podrške i potpore od jedne osobe koja zrači energijom i pozivom je nezaobilazan korak ka dobrom putu za roditelja i dijete. Također vam zahvaljujem na komunikaciji koja je savršena, na vrijeme.

Definitivno ste u naš život i unijeli mnogo pozitive, pokazali kako postići stabilnost kod učenja, sklad i harmoniju obitelji.

Moj prvašić jedva čeka opet igrati igru pogađanja s vama, jedva čeka da vam otpjeva nove pjesmice koje sada puno lakše i jasnije svladava.

Toplo vas preporučujem svakom roditelju koji ima bilo kakve nedoumice, razmišlja o široj slici u kojoj želi da dijete bude uspješan i dobar čovjek kada odraste.

Osobno, nama ste u kratkom vremenu promijenili život. Podsjetili na ono što je bitno, vratili vjeru u bitne stvari i s veseljem svaki dan čitam vaš glas preko elektroničkih medija, prisutnost i pozitivnost se i tako osjeća.

Hvala vam što postojite, hvala vam što dajete sebe za djecu i svoje strpljenje za roditelje, hvala vam za sve to što jeste, kao da ste anđeo.

Velika čast vas je upoznati i znati da ste dio naše priče.“

S puno ljubavi pozdrav od mame Mateje i sina Mihaela

„Ja sam Erin, učenica 8. razreda i odličnog uspjeha, te planiram upisati opću gimnaziju. Prvo sjećanje na moju dragu učiteljicu vezano je na moj prvi dolazak u školu. I dok sam uplašeno i zbunjeno držala mamu za ruku u gomili djece i pogledavala meni nepoznate likove pitala sam se koji ste Vi od njih. A onda u tišini čuo se Vaš blagi glas kojim ste nas prozivali i gracioznim pokretom i hodom poveli nas prema učionici. Uplašeno sam prvi put sjela u školsku klupu i susrela se s Vašim krupnim očima u kojima je isto bilo treme i straha. Dopalo mi se što ste uvijek nasmijani pa sam svaki dan škole čekala s uzbuđenjem.
Svojim strpljenjem pomogli ste mi da uspješno svladam školsko gradivo, ali ne samo to već mnoge druge stvari važne za moj život. Od početka osnovne škole bila sam učenica koja je imala poteškoće s učenjem, disgrafija i disleksija. No, to je s vremenom i trudom nestalo. Neki ne bi povjerovali ali sada sam učenica koja voli čitati i pisati tekstove vezane na bilo kakvu temu, te sam najbolja čitačica u razredu i svake godine sudjelujem na natjecanju LIDRANO. Zahvalna sam učiteljici Aniti koja je otkrila te poteškoće i svakog dana s ljubavlju ulagala trud da se toga riješim. Moja draga učiteljica me naučila da život nije trka, već putovanje u kojem treba uživati na svakom koraku.“

„Imala sam tu sreću što je moja djevojčica Erin u prvom razredu dodijeljena učiteljici Aniti. U prvim susretima, učiteljica mi je djelovala jako simpatično i iskreno.
No, onda na primanju roditelja uslijedio je šok!

Ozbiljnim glasom mi je ukazala na sve probleme koje moja Erin ima u razredu: povučena je i tiha, sramežljiva i zatvorena, ne spaja slogove, zamjenjuje slova kod čitanja i pisanja te ako tako nastavi biti će prosječan đak.
U glavi mi je nastala zbrka!!? Moje dijete da je prosječno?!

Shvaća li ova učiteljica da je moje dijete najbolje na svijetu!!!

Uzdahnula sam i sigurno se zacrvenila u licu, ali sam smireno rekla:

„Dobro, ali što ja mogu učiniti da moje dijete bude bolje i uspješnije?“

Nikad neću zaboraviti osmijeh učiteljice! Upravo je to i čekala!

Željela je vidjeti jesam li spremna potruditi se i slijediti upute kako pomoći svome djetetu, ali i potražiti stručnu pomoć logopeda.
Doista je pravovremeno detektirala problem i teškoće u učenju.

Moja Erin u školi i na boravku nije željela čitati pred ostalim učenicima jer se sramila svojih pogrešaka. Krenule smo s vježbama kod logopeda koji je potvrdio disleksiju i disgrafiju, vježbale smo izgovor nepoznatih riječi, dopisivale se porukama na mobitelu, ostavljala sam joj pisamca po frižideru, snimala tekstove gradiva na mobitel da ih ona presluša pa nakon toga uči…

Sve te metode meni kao roditelju laiku sigurno ne bi pale na pamet bez da me učiteljica nije na njih uputila. Vjerujte da smo uložile puno vremena, ali sve to vrijeme koje ulažemo u dijete, trostruko se vraća.
Sada sam ponosna što Erin voli učiti, što je samostalna i odgovorna. Sama je zaslužna za svaku ocjenu. Ponosna sam kad je vidim nasmijanu, okruženu hrpom prijatelja i otvorenom za nove izazove!
Uvijek tvrdim i svakome pričam kako me učiteljica Anita Vadas potakla i usmjerila na pravi put odgoja i pomoći mojoj djevojčici koja nije prosječna jer u sebi ima potencijala kojeg je samo trebalo u pravi trenutak prepoznati i pomoći joj da se riješi teškoća u pisanju i čitanju te da bude uspješna u onome što voli.“

mama Anita

Mama Katarina:

„Učiteljica Anita nikad nije bila samo učiteljica. Izuzetno ambiciozna, obrazovana, spremna pomoći bila nam je prijatelj i savjetnik, kritičar i partner.

Imale smo istu misiju: Pronaći ono najbolje u mojem sinu i pomoći mu da zablista.
Dolaskom u više razrede David je svojim izvrsnim uspjehom i užitkom u usvajanju novih znanja pokazao što znače temelji stvoreni uz fantastičan rad učiteljice.
Kroz rad s djecom ona radi i na roditeljima.U njoj sam našla i prekrasnu prijateljicu koja me podržala u mom osobnom razvoju.

Draga učiteljice, od srca hvala!“

David:

„Super je učiteljica! Puno me naučila. Zbog nje znam što znači zaraditi ocjenu! Ocjena za nju 10/10!“

“Divna osoba, učiteljica. Vrlo savjesno, profesionalno i s puno ljubavi radi svoj posao. Svako dijete gleda kao individuu i nastoji iz njega izvući ono najbolje.
Uspijeva u tome. Odličan pristup prema djetetu!
Kao roditelj, smatram da smo imale jako dobru komunikaciju.

Voljela sam roditeljske sastanke, iako su trajali dugo. Trudila si se da nama roditeljima olakšaš, kako se lakše nositi s ulogom roditelja. Tvoje prezentacije su bile vrlo korisne, za mene savršene.
Sretna sam što si upravo Ti bila učiteljica mom Deniju!
Nikad neću zaboraviti kako je sretno odlazio u školu, kao prvašić, a što je za roditelja jako bitno. Veselio se svakoj tvojoj nagradici, čokoladici, lizalici , bombončiću…“

mama Lidija

 

„Učiteljica Anita Vadas bila je ključna figura o mom budućem mišljenju prema obrazovanju, učenju i školi kao državnoj ustanovi. Kao učiteljica i razrednica u nižim razredima pripremila me na njezin svojstven način na daljnje prepreke u mom životu. Ona je razumna, vedra, inteligentna i prije svega zahtjevna osoba koja je tražila ono najbolje od nas, usprkos našim manama.“

sin Deni

„Najbolja učiteljica dosad. Strpljiva, vedra, vesela. Uvijek zainteresirana za svakog učenika, spremna pomoći. Iskrena i ima dobar pristup prema učeniku. Najbolja na ovom planetu!“

mama Vedrana

 

„Vrlo ste dobri i radišni. Uvijek dolazite na nastavu nasmijani, a to mi se jako dopada. Puno ste mi pomogli da ne budem više toliko tvrdoglava i inatljiva. Brinuli ste se o svakom učeniku. Jako sam zadovoljna što sam imala tako dobru učiteljicu i nikad neću zaboraviti kako nam je bilo na završnom susretu gdje su kanule suze. Hvala vam moja draga učiteljice.“

kćer Tania