KOLIKO JE KOMUNIKACIJA BITNA ZA ODNOSE

Posljednje dvije godine sam prošla gotovo sve veće gradove u Hrvatskoj održavajući predavanje Odgoj bez vike koje uči roditelje nenasilnim načinima odgoja i okreće roditelja važnosti brige o sebi te načinima odgoja u miru.

Trenutno pripremam novu edukaciju koja će vas podučiti o važnosti komunikacije i međusobnog razumijevanja unutar obitelji.

Kako već neko vrijeme radim individualna savjetovanja, najčešće nailazim na situacije gdje roditelj ne razumije dijete, dijete roditelja, supružnik supružnika ili nitko nikoga. Katkada mi se djeca žale da ih učitelji ne razumiju, a za kolege učitelje znam da ne razumiju neku djecu.

Čovjek bi pomislio da je to u redu i normalno, no ne i ja.

Istraživanja pokazuju kako je to rješivo. I ja znam kako. Zato vam i pripremam „bombu“ od predavanja koja će vam dići zavjesu s te teme i naučiti vas KAKO bolje komunicirati.

Dovoljno je razumjeti s kime imaš posla i već ti je lakše. Ako uz sve to naučiš i neke trikove oko komunikacije, onda je još lakše.

Zamislite da pokušavate Kinezu na francuskom nešto objasniti, a da ne znate da razumije samo kineski. Vjerojatno bi vam u početku bilo čudno kako to da vas ne razumije i počeli biste pričati sve glasnije. No, nije poanta u tome da je gluh već u tome da ne pričate istim jezikom. Nakon toga biste vjerojatno počeli mahati rukama i nogama nastojeći objasniti i možda biste čak i djelomično uspjeli, no potrošili biste puno energije za malo rezultata.

Kada shvatite da priča kineski, tada biste ili potražili nekog prevodioca ili rječnik kao pomoć, zar ne?! Samom tom spoznajom da čovjek ne razumije francuski nego kineski, imate smjernice kako ćete dalje.

Istu stvar ću vam i ja dati na novoj edukaciji naziva „Razumijevanjem do lakšeg odnosa“. Saznat ćete da svatko od nas priča različitim jezikom i da je samo stvar spoznaje koji je to jezik. Otkrit ću vam koji su sve načini tako da možete prepoznati dijete, supružnika, prijateljicu, roditelja, učitelja, šefa, kolegu na poslu ili nekog do kog vam je stalo te ćete shvatiti zašto se ne razumijete i moći ćete poraditi na tome.

Nije se potrebno ljutiti na one koji ne razumiju, niti je potrebno vikati na njih, a još manje ih tuči ili okrivljavati, potrebno je razumjeti. Prije razumijevanja je potrebno naučiti i saznati s kime razgovaramo kako bismo se znali uskladiti te tako postići namjeru.

U tri sata predavanja ćemo kroz znanja i praktične vježbe između sudionika koji su tamo iskušati funkcionira li ovo ili ne. Na licu mjesta ćete isprobati alate i vjerujem da ćete otići kući i ponosno ih koristiti u daljnjem radu.

Topla voda je već otkrivena. Samo vi to još uvijek niste doznali. Sve će se promijeniti kada to doznate.

Ne bi li bilo lijepo razumjeti svoje dijete i dati mu uputu tako da je i ono razumije?

Ne bi li bilo odlično bolje se razumjeti s partnerom?

Najčešće nerazumijevanje među ljudima dolazi zbog loše komunikacije. Kada jednom razjasnimo o čemu se radi, najčešće znamo reći: „A to si mislio? Što nisi drugačije objasnio?“

I ključ je u tome da samo trebamo reći drugačije, birati drugačije riječi, tonalitet i svoj stav prema onome kome pričamo.

Pola vaših problema bi nestalo kada biste naučili pravilno međusobno komunicirati. I to je poanta ovog predavanja. Olakšati odnose i pojednostaviti život.

Prvo predavanje će biti u Rijeci a zatim u Čakovcu. Na mojoj web stranici možete pratiti objave i prijaviti se na vrijeme. Sve će biti i na fejsbuk stranici. Možete mi se javiti i osobno na mail.

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

PRIJAVA