(NE)MIRNIM PUTEM DO RJEŠENJA

Jeste li se ikada našli u situaciji da povisite glas na dijete, supružnika, poznanika? Uspijete li riješiti situaciju? Kako se osjećate nakon što se situacija primiri?

Često se lošije osjećamo nakon situacije čak iako se naizgled čini da smo nešto riješili, zar ne? I taj gadan osjećaj ostaje u nama dovoljno dugo da sebi obećamo da ćemo drugi put drugačije.

No, što ako ne znamo drugačije? Što ako imamo taj neki usvojeni obrazac reagiranja a nitko nas nije podučio nečem novom? Kako reagirati mirnim putem? Je li nas ikada itko podučio tome?

Shvaćamo mi da to postoji. Primjećujemo druge koji tako funkcioniraju. No, kada prigusti i zagusti, naša prva reakcija je da se dođe do rješenja a ne kako.

Odgoj bez vike uči vas kako možete drugačije, koji su koraci u vikanju, kako ih osvijestiti, kako primijetiti u kojoj smo fazi tijekom vikanja te kako reagirati drugačije. I ne samo u odnosu s djetetom već u odnosu s bilo kim.

Zar ne bi bilo lijepo saznati i čuti neki novi način?

Ako želimo nešto mijenjati u životu, najprije se moramo raspitati kako. Naučiti nove načine i početi ih primjenjivati u životu. Da bi nešto postalo navika, potrebno je najmanje mjesec dana svakodnevnog korištenja. Što je mjesec dana u odnosu na čitav vaš život? Mjesec dana da počinjete drugačije, da se nakon reakcije ne osjećate loše već ste ponosni na sebe. Zar to ne bi bilo divno?

Zar vas ljudi trebaju pamtiti kao osobu kratkog fitilja koja vikom i galamom rješava situacije? Zar baš morate povređivati drage ljude riječima jer i jezik zna žestoko povrijediti, čak i jače od mača?

Imate priliku u samo 2 i pol sata predavanja naučiti nove obrasce djelovanja koji su pomogli drugima pa će i vama. Pitanje je samo želite li naučiti, saznati, prigrliti i primijeniti? Ili je sve okej i tako kako jeste?

Znate da ne možemo druge mijenjati. Jedina osoba koju možemo mijenjati smo mi sami. Ako je tome tako, onda je idealno da naučimo i saznamo kako da sebe promijenimo na najbezbolniji mogući način a da pri tome i na druge ostavljamo dobar utisak i odličan utjecaj. Kada znaš kako, sve je lako.

Predavanje Odgoj bez vike senzibilizira vas za vaše dijete. Ulazite u cipele djeteta. Nastojite razumjeti i shvatiti zašto dijete reagira kako reagira. Podučava vas kako da vi „odgovarate“ na tu dječju reakciju. Daje vam uvid u proces ponašanja tijekom vikanja te nudi korake mirnog rješavanje problema. Sve na jednom mjestu.

Jeste li spremni čuti i svladati, razumjeti i primijeniti?

Jeste li spremni biti bolji sebi i drugima?

Dođite i naučite kako!

Kutina, 6. travnja,  Bjelovar 5. svibnja. Prijave u tijeku.

PRIJAVA