RAZUMIJEVANJEM DO LAKŠEG ODGOJA u Poreču

RAZUMIJEVANJEM DO LAKŠEG ODGOJA

Jeste li bili na mojem predavanju Odgoj bez vike? Veći dio tog predavanja je baziran na NLP-u, neurolingvističkom programiranju koje mi je uvelike olakšalo rad u razredu.

Sjećate se podjele na vizualce, auditivce i kinestetičare? Mnogi ste mi pisali kako vam je ovo puno pomoglo u odnosu s djecom.

Novo predavanje „Razumijevanjem do lakšeg odgoja“ uči vas komunikaciji. Naime, jedan dio NLP-a se bavi komunikacijom te sam vam pripremila kremu ili vrhnje, sve najbolje o komunikaciji na jednom mjestu. Ne samo da će vam to uvelike olakšati odnos roditelj-dijete već i ostale komunikacijske odnose koje imate s ljudima oko sebe.

Kada sam na NLP-u naučila o metaprogramima odnosno o nesvjesnim procesima koji kontroliraju našim ponašanjem uvidjela sam kako mi je osvještavanjem tih procesa još i lakše razumjeti neke obrasce ponašanja učenika u razredu, moje vlastite djece, sebe, supružnika i lakše razumijem ljude oko sebe.

Na primjer, jedan od obrazaca je da postoje ljudi koji gotovo uvijek kasne na susrete i oni koji su uvijek točni ili dođu točno na vrijeme. Ja imam učenike u školi koji kasne. Imam i prijateljice koje inzistiraju da na kavu dolazimo točno u dogovoreno vrijeme. Kada shvatiš da je to nesvjesni proces u meni koji kontrolira moje ponašanje, tada radiš na tome da ga osvijestiš ili da drugima prezentiraš taj dio sebe upozorivši ih da postoji mogućnost da ću zakasniti i saznati je li to u redu. To je bolja varijanta nego li zakasniti i onda se ispričavati i izmišljati raznorazne razloge zbog koji mi se to dogodilo.

Ima još jedan obrazac kojeg NLP naziva OD ili PREMA a bitan je za djecu no i za odrasle. Djeca koja su PREMA su više motivirana nagradama i možete ih lakše motivirati tako što im obećate nešto ako naprave zadaću ili zadatak. No, ako je dijete OD onda ni u ludilu nemojte ovako motivirati dijete jer će vam reći „Baš me briga!“. Oni su više motivirani potencijalnim gubitkom. Što će im se dogoditi ako ne naprave, koje posljedice će imati ili platiti. I sada ako imate dvoje djece a svatko od njih ima svoj nesvjesni obrazac ponašanja, tada ne možete inspirirati oboje na jednak način jer neće funkcionirati.

To su samo neki dijelovi predavanja „Razumijevanjem do lakšeg odgoja“ kojim imam u planu olakšati vam komunikaciju s djecom ali i ljudima oko vas.

O ANITI VADAS

Odlučila sam mijenjati svijet na svoj način, a to je preko roditelja malih a velikih ljudi

Anita Vadas stigla se udati, imati dvoje djece, odgojiti ih u pristojne mlade ljude i usput se zaposliti kao učiteljica nižih razreda jer, kako kaže, to je posao za koji ju je Bog stvorio. Svaki dan na posao ide s veseljem, a na djecu gleda kao na male-velike ljude. Oni su je podučili svemu što u životu zna i sada je spremna to podijeliti i s vama.

Inače, Anita je završila edukaciju na Coaching Akademiji Slavice Squire te je i profesionalni coach. Završila je također Prezentacijske vještine na istoj Akademiji, te prošla i neke druge programe koje Akademija nudi – Power Life Design, Power Love Design, Power Business Design. Trenutno se educira za NLP trenera te ove godine privodi kraju školovanje i u tom području.

Godinama održava radionice i edukacije za roditelje i svoje učenike koje su se pokazale vrlo učinkovite, a roditelji i djeca zadovoljnima. Prošle godine je započela i program za žene “Ne moraš ništa, a možeš sve” kojim potiče rad na sebi te jačanje samopouzdanja i samosvijesti svake žene.

DOJMOVI S DOSADAŠNJIH RADIONICA

“Predavanje je vrlo korisno, potiče te da radiš na sebi, da sebe spoznaješ i razumiješ kako bi bolje shvatio svoje dijete i okolinu.”

“PREDIVNO! JAKO KORISNO! Dobila sam novi način kako postati roditelj koji moje dijete zaslužuje. HVALA NA NOVOM ZNANJU!”

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA RADIONICE

Predavanje “Razumijevanjem do lakšeg odgoja” održat ću u Poreču, 04.04.2020. od 15:00 do 18:00 sati, u domu obrtnika na adresi Partizanska 5a.

Zbog izvanredne situacije s COVID-19 virusom i mjerama zaštite koje preporuča Nacionalni stožer civilne zaštite, predavanje “Razumijevanjem do lakšeg odgoja” je odgođeno.

Novi termin edukacije bit će najavljen kada se zdrastvena i sigurnosna situacija u RH vrati u normalno stanje.

Od srca vam hvala što ste zainteresirani za predavanje! Molim Vas da svoj dolazak prijavite putem kontakt obrasca ispod, a svoje mjesto osigurate uplatom na žiro račun. Sve upute za plaćanje dolaze na vašu e-mail adresu jednom kada se prijavite.

Cijena predavanja:

Cijena ovog predavanja iznosi 200 kuna po osobi za ranije prijave, 5 dana prije održavanja radionice cijena po osobi iznosi 250kn.

*Samohrani roditelji plaćaju 100 kn

*Cijena za oba supružnika je 350 kuna.

*Za učitelje, odgajatelje ili stručne suradnike imam posebnu ponudu. Javite se za dogovor.

PRIJAVA