Priprema djeteta za školu

Jednom godišnje održavam radionicu Priprema djeteta za školu.

Na radionici su prisutni roditelji budućih prvašića s dječicom. Ovo je radionica s najviše materijala za rad. Istovremeno rade i roditelji i dijete. Svatko svoje. Sat i pol preleti u radu i učenju. Iako djeca imaju samo 6 godina, strpljivo i marljivo rade i niti malo se ne bune što moraju učiti.

Što mislite zašto?

Zato što učenje može biti zabavno. Zato što možeš učiti kroz igru i nisi ni svjestan da učiš. To mi je namjera.

S tom namjerom i radim ovu radionicu kako bih roditelje podučila kako da u svome domu iskoriste maksimalno sve materijale i pretvore ih u igru i učenje.

Cilj radionice je educirati roditelje o važnosti pripreme djeteta za školu, kako će poraditi na dječjem fokusu na jednu aktivnost, kako će im trenirati pažnju, kako će ih motivirati tijekom rada kada posustanu no i kako će ih motivirati za rad. Nastojim ih naučiti kako pozitivno ispravljati djecu tijekom učenja te kako raditi na gruboj i finoj motorici ručice. Ima tu još dosta toga od higijenskih navika pa sve do igrica u autu.

Puno je posla prije škole a ništa od svega nije čitanje i pisanje slova. To će odraditi učitelji u školi. Roditelji imaju druge dužnosti koje ne mogu učitelji. Svakome svoj dio i dijete će dobiti maksimum.

Radionica se obično odvija prije ljeta kako bi roditelji u vremenu do škole mogli odraditi ono što se od njih očekuje.

Kada roditeljima uopće netko kaže što se od njih očekuje, pitanje je sad!

Najčešće ih se optužuje i okrivljava a vrlo rijetko educira. Ova radionica ima svrhu edukacije kako roditelja tako i djeteta.

Moji vrijedni polaznici bili su divni. Marljivo su radili i pokazali se spremnima za školicu.

Roditelji su dobili naputke što će s njima raditi kroz ljeto da im škola i učenje ostaju u pozitivnom sjećanju.

Svi smo uživali a vrijeme nam je prebrzo isteklo.

Smatram ovu edukacije vrlo bitnom te sam je snimila i stavila na YouTube pod istim nazivom. Možete je besplatno odslušati i educirati se. Nije kao kada ste osobno prisutni no barem vam naputci mogu biti korisni. Prvi dio je teoretski a u drugom imate praktične i konkretne primjere za rad. Evo vam link pa pogledajte.

Prvi dio i drugi dio .

Hvala svima koji su došli. Puno sreće.

Vidimo se za godinu dana s nekim novim klincima i klincezama!

Jer kada znaš kako, sve je lako.

PRIJAVA