SVATKO OD NAS JE NEKOME UČITELJ

Ne bavim se politikom. Ne gledam TV. Sve važno nađe put do mene.

Znači li to da ne mijenjam svijet? Znači li to da nemam utjecaj da svijet bude bolje mjesto za život?

Meni ne. Imam svoj put. Imam svoje načine i uživam u njima.

Nije da mi nisu nudili politiku, ali to nije moj svijet i tamo ne uživam.

Biram svoj svijet, svoje načine i pošto uživam u njima, imam i više utjecaja.

 

Moja supermoć je što sam učiteljica. Poziv koji živim, volim i radim sa srcem.

Ne moram ja mijenjati svijet s ekrana ili sabornice. Ja ga mijenjam u srcima malih ljudi koji ulaze u moju učionicu. Učim od njih kako biti bolja. Učim od njih kako proširiti svoje poglede i svoja ograničenja.

Učim od njih voljeti svaku razliku u karakteru i prihvatiti je baš takvom. Ne mijenjam ja njih. Oni mijenjaju mene. Postajem bolja a tada se i oni promijene.

To je moj put. Volim ga i da mogu birati, birala bih ga opet.

 

Nisu samo djeca koja me mijenjaju. Tu su i njihovi roditelji. Neki ne mogu prihvatiti vlastitu djecu i njihov čudan način ponašanja. Neki djecu vole previše i sve bi im dali. Neki roditelji smatraju da će se djeca sama snaći. U manjini su oni mudri koji znaju balans i pravu mjeru ljubavi i brige, ali i dosljednosti u odgoju.

 

Ja sam samo prometnik u tom odnosu. Pokažem i usmjerim kojim putem je bolje. Oni sami biraju hoće li ili neće tim putem. Na meni je da se ne miješam ako oni ne žele. Ali, na meni je da se itekako umiješam ako oni žele. Zajedno možemo puno učiniti za dijete, za njih, za svijet a i sama ostanem promijenjena. Moje srce se rastopi svaki put od toliko ljubavi koju neki roditelji imaju.

 

Mogu mijenjati svijet na svoj način i to radim.

Ne ostajem po strani.

I možda to nije puno, ali je moj mali doprinos svijetu.

 

Gledati na djecu koja dolaze kao na ljude koje ću jednom sresti, čista srca pogledati im u oči, mirne savjesti znati da sam učinila sve da im bude bolje i da su sretni ljudi.

 

Podučiti roditelje da je najvažnije da je njihovo dijete sretno, da s osmjehom odlazi u školu, da se ne boji živjeti, da gazi kroz život velikim koracima i da je roditelj taj koji mora podržavati dijete u tome.

 

Ima kolega koji to rade na svoj način. Poštujem svaki.

No, ja biram svoj put, put ljubavi, put sreće, put zadovoljstva i uživanja u svemu što radim. Upravo to prenosim na djecu. Živjeti strastveno i ugodno, bez obzira na rezultate. Ne povređivati druge na tom putu. Pomoći svima koji se tu nađu.

 

I ne da tako utječem na promjenu svijeta, nego potičem druge da i oni na svoj mali način mijenjaju svijet na bolje. Dobrotom možemo puno, samo treba početi.

Ne čekajte druge, danas počnite od sebe. Sada.

 

Svatko od nas je nekome učitelj.

 

Sretan Dan učitelja svima koji uče druge nečemu dobrome.

 

PRIJAVA