USUDI SE POŽELJETI SVE LIJEPO ZA SEBE

Zanimljivo je to kako međusobno jedni drugima čestitamo i želimo sve i svašta. Najčešće ono čega ni sami nemamo. Promatrajte sebe što želite drugima i primijetit ćete da to i sami nemamo. Kada nam drugi upućuju čestitke i žele želje, to je ono što njima najviše treba i najčešće reagiramo odbojno, u smislu da to već imamo umjesto da prigrlimo objeručke kako bismo dobili još i više.

S druge strane, netko nam poželi nešto što nam je nezamislivo za nas i umjesto da to prigrlimo, mi regiramo kao da je to nemoguće…pa nam tako i bude. Uzalud divne želje kad odu u prazno!

S treće strane, važno je shvatiti da imati nešto nije trajno stanje.

Kako je došlo, tako može i otići ako nismo zahvalni na onome što je tu. Nerijetko uzimamo zdravo za gotovo sve što imamo i čudimo se kako s vremenom imamo sve manje. No, taj osjećaj podrazumijevanja nije dobar za nikoga. Ne donosi nam dobro. Stavlja nam sve što imamo u nesvjesno stanje.

Poanta života je osvijestiti svaki dan čime smo bogati i što je to što sve imamo. Kada živimo tako da u svakom danu osvijestimo sve što imamo, posjedujemo i čime smo okruženi, ne možemo reći da nismo bogati ili sretni.

Nakon što osvijestimo sve što imamo, potrebno je malo hrabrosti za poželjeti još i više a nakon toga djelovati u tom smjeru jer ako ostane sve na želji, neće se ništa promijeniti. Želja bez akcije ostaje samo želja.

USUDITE se povjerovati u to da zavređujete više i bolje.

Usudite se i na prve korake do ostvarenja toga.

Nakon prvih neuspješnih koraka, usudite se na drugi, treći, četvrti, 35., 58, 79. ili koji god treba sve dok ne uspijete.

Da je Napoleon odustao zbog zime, ne bi nikada osvojio Rusiju.

Da je Walt Disney poslušao one koji su mu rekli da ne zna crtati, ne bismo danas s guštom gledali njegove crtiće.

Da je Michael Jordan otišao doma u sobu plakati nakon što su ga izbacili iz košarkaškog kluba ne bi bio to što jest.

Da je Stive Jobs odustao od svojeg sna nakon što su ga izbacili iz tvrtke, ne bismo mi imali ovaj virtualni svijet.

Da su Beatlesi povjerovali da su bendovi s gitarama na zalasku, ne bismo uživali sve njihove odlične stvari.

I tako u nedogled. Povijest pokazuje da samo ustrajni uspiju te da ne trebamo slušati druge nego sebe i svoje srce.

Jeste li uopće svjesni koliko je važno vjerovati u sebe???

Vjerojatno niste jer da  jeste radili biste na tome, svaki dan iznova i iznova dokle ne biste uspjeli.

Nisam ni ja, jer da jesam više bih vjerovala u sebe i ovo što radim. Tu i tamo me trgnu sve vaše porukice zahvalnosti koje primam od vas kojima me osvijestite da vam koristi sve ovo što radim. I sama često zapadnem u „stanje podrazumijevanja“ ili toga da je ovo što radim „ništa posebno“. I sama svakodnevno prakticiram zahvalnost i osvještavam sva svoja bogatstva koja imam i divne ljude kojima sam okružena. I sama često mislim da ne zavređujem iako svatko od nas zavređuje puno više no što može zamisliti.

Baš zato što sam i sama takva, razumijem koliko vam je teško biti ustrajan u vjeri u sebe i u osvještavanju da to što radite ima vrijednost.

Trebamo jedni druge neprestano podsjećati na to!

Ja trebam vas i vi mene. Tako možemo naprijed!

Važno je kime si okružen! Birajte ljude uz koje se osjećate dobro i koji vas prihvaćaju takve kakvi jeste te inspiriraju da budete iz dana u dan sve bolji.

Usudite se vjerovati da zavređujete obilje divnih ljudi oko sebe s kojima imate iskrene odnose pune razumijevanja i međusobne podrške.

Usudite se vjerovati da zavređujete partnera koji vas svaki dan voli kao nitko nikada, koji se budi uz vas s radošću i jedva čeka svaki susret s vama. Koji cijeni sve što vi jeste i kojem vi dajete ljubav i poštovanje.

Usudite se vjerovati i učinite sve da imate zdravlje u tijelu. Pobrinite se za svoje tijelo – spavajte dovoljno, jedite zdravo, više se smijte i manje živcirajte, grlite češće.

Usudite se povjerovati u to da zavređujete financijsko obilje jer nije da vam Bog ne da već vi ne vjerujete da zavređujete i sami ste sebi prepreka na putu zbog dubokih uvjerenja koja vam ne koriste (o tome imam predavanje 25.1.).

Usudite se vrijeme provoditi sami sa sobom kao s osobom s kojom vam je najljepše.

Ne bježite od sebe. Radite sve da se prihvatite takvi kakvi jeste. Usudite se biti sa sobom. Gledajte se češće u ogledalo i ne govorite sebi da niste lijepi. Vašem kućnom ljubimcu ste uvijek najljepši. Vašoj djeci ste najzgodniji.

Zašto pobogu onda vi sebi niste lijepi?!

Učinite praktične korake da se sebi svidite i neka u 2019. ta ljubav ojača i osnaži. Kada sebe prihvatimo i zavolimo, kada se počnemo cijeniti, tada nas i drugi lakše prihvate i vole. Usudite se poraditi na tome!

Usudite se promijeniti posao ako vam ovaj sadašnji ne odgovara. Ili promijenite svoj stav prema poslu ili pak mijenjate posao. Prestanite se žaliti i učinite nešto po tom pitanju! Usudite se!

Ionako je došlo takvo vrijeme gdje je puno lakše naći drugi posao. Realizirajte svoje snove po tom pitanju. Učinite prve korake i krenite. Godina će brzo proći i ipak ćete nešto učiniti. Ovako, bez akcije, godina će proći i ništa od svega.

I za kraj…podijelit ću s vama ono što ja radim i kako sebe inspiriram, možda bude nekome od koristi.

Na početku godine odredim sebi nekoliko aktivnosti koje ću ustrajno raditi bez obzira donose li mi dobitak ili ne. To je nešto što već neko vrijeme odlažem ili nikako da nađem vremena za to. Odredim koliko često ću to raditi i ustrajno do kraja godine radim. Svake godine mi se dogodi neko čudo na temelju toga zato što ne očekujem rezultat nego testiram svoju ustrajnost i dosljednost.

Danas je mnogima teško biti dosljedan ili držati riječ. Takvo je vrijeme došlo. No, meni je ta osobina neobično važna. Lakše mi je nekome vjerovati kada se drži riječi. Kako bih i sama bila takva, nastojim to vježbati i praktično primjenjivati.

Dovoljno vam je da donesete odluku da ćete do kraja godine svaki tjedan ići 2 puta na vježbanje. Ustrajete li do kraja godine, sigurna sam da vas čeka čudo. Ako ne u promjeni izgleda, barem u snazi i unutarnjem zadovoljstvu zbog uspjeha u realizaciji.

Ili donesite odluku da ćete mjesečno pročitati 1 knjigu, da ćete izbaciti čokoladu, ne piti kavu, svaki tjedan posjećivati roditelje, barem jednom tjedno se u potpunosti posvetiti obitelji, djeci ili nešto slično.

Ono što sebi zacrtate, slijedite čitave godine i na kraju sebi zaplješćite.

U početku izgleda lako, no nije, vjerujte mi. Isprobano!

Nevjerojatno je kako se okolnosti promijene i u nekim tjednima nije lako, no tim više testiram svoju ustrajnost i to je moja pobjeda slađa.

Želim vam divnu i uspješnu 2019. no, neće se samo od sebe napraviti ako ništa ne poduzmete.

Mogu vam biti podrška na vašem putu kao što mnogima jesam, individualno ili kroz predavanja.

Tu sam za vas, ako zatreba.

 

P.S. Još se nikada nisam usudila objaviti fotku bez šminke i kooonačno je red i za to. Tako da ne zamjerite, ali to je moje prvo „usudi se“ u 2019. Živjeli!

 

PRIJAVA