Dejt sa svojim djetetom

Kada ste posljednji put imali dejt sa svojim djetetom?

Imate li uopće tu naviku?

Ako još nemate, počnite s njenim uvođenjem.

Dejt, susret, rande vu, izlazak u dvoje, idemo na „kavu“ ili kako god vi to nazivali pod svojim krovom je idealna prilika da steknete naviku razgovaranja sa svojim djetetom.

Ovo je odlična navika naročito ako imate više djece.

Takva vrsta susreta je prilika da sa svakim izlazite posebno, razgovarate, podijelite neka svoja razmišljanja i razvijate međusobni odnos.

S vremenom će dijete moći računati na taj susret pa će „čuvati“ neke teme samo za vas. Povjerenje će sve više rasti kao i kvaliteta međusobnog odnosa.

Umjesto da se udaljavate, vi ćete se približavati djetetu ovakvom lijepom i jednostavnom navikom.

Najvažnije u cijeloj priči je da nemate mobitele u tom svojem druženju i da ste u to vrijeme usmjereni jedno na drugo. Manje je bitno koliko će trajati (15 minuta, sat vremena ili više).

Sami dogovarajte svoj susret. To može biti izlazak u kino, odlazak na vruću čokoladu, šetnja sa psom, piknik, bazen, dogovor oko nekog slavlja rođendana uz sok ili kako vama god odgovara.

Ako imate više djece, sa svakim posebno dogovarate svoj dejt. Svako dijete je individua za sebe i treba svoje vrijeme, svoj način postupanja. Pri tome pazite da ne komentirate susrete s ostalom djecom pred djetetom (primjer: s njim mi je zabavnije, on je pričljiviji od tebe…).

Izbjegavajte glasno uspoređivanje djece.

To je tema isključivo za roditelje i mora se obaviti daleko od dječjih ušiju.

Radom na ovoj navici steći ćete bolji i kvalitetniji odnos sa svojim djetetom.

Što prije uvedete ovu naviku susretanja, to bolje za međusobnu kvalitetu odnosa. Odnos u pubertetu ionako postaje djelomično narušeniji, ali ova navika ga održava.

Ovakvi susreti su vaš korak u bolju kvalitetu odnosa. Dijete će to znati cijeniti.

Jedna od ideja…ako imate dvoje djece, neka suprug izađe s jednim, a vi s drugim djetetom. Svatko na svoju stranu. Posvetite se jedno drugome maksimalno.

Vidjet ćete jednog dana kada budete stariji i kad vas vaš potomak pozove na dejt 😉 neprocjenjivo!

 

PRIJAVA