INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE

Često mi pišete da bi ste rado došli k meni na individualno savjetovanje ali ne znate kako to izgleda, što trebate i koja pitanja trebate postavljati. Pa evo da vam napišem kako je to kod mene.

➡Individualno savjetovanje traje do 1,5 sat a možete doći direktno u moj ured u Čakovcu, sami, s djetetom ili čitava obitelj. Ako imate više djece, a za svako neku posebnu situaciju, onda predlažem da se vidimo sa svakim posebno.

Ako ne živite blizu Čakovca, možemo se čuti telefonom ili video vezom. Termin dogovarate i trebate imati 1.5 sat slobodno kada razgovaramo jer sam ostavila vrijeme za vas.

➡Predlažem da prethodno zapišete na papir sve što vas muči a vezano je uz roditeljstvo, dileme koje imate u odnosu s djetetom, postupke u koje sumnjate, jesu li dobri ili nisu, možda neke nedoumice oko odgojnih metoda i tehnika. Ako ne znate kako na kraj s djetetom a isprobali ste sve ili pak ne razumijete ponašanje djeteta i njegovu reakciju.

➡S tako zapisanim bilješkama dođete s notesom i u 1,5 sat razgovora dobijete upute za rad koje od sada pa u trajanju do cca 3 mjeseca trebate isprobavati s djetetom i uvesti nove navike u odnos. (Taj period je potreban za uvođenej nove navike.)

➡Najčešće radim s roditeljima jer smatram da je bolje da vi izgrađujete autoritet sa svojim djetetom. Meni je lako s djecom i znam kako s njima, no vi ste s njima najviše i onda mi je cilj vas podučiti kako trebate. Nećete moći mene zvati svaki dan da odradim s djetetom ono što možete vi. Podučavam VAS kako trebate.

➡U većini slučajeva je dovoljno jedno savjetovanje da bi se vaš odnos promijenio. Naročito ako nema većih problema u odnosu. No, ima situacija gdje se na redovitoj bazi čujem s roditeljima i dajem smjernice u konkretnim situacijama te ih vi primjenjujete s djetetom (za takve situacije predlažem paket savjetovanja jer je povoljniji).

➡U nekim situacijama tražim da dođete s djetetom da ga upoznam i time shvatim koji je tip i na koji način funkcionira, kako djeluje, ponaša se i razmišlja. Tako vam mogu dati bolje smjernice da opet vi dalje izgrađujete odnos.

➡ Ima i situacija gdje radim samo s tinejdžerima, bez roditelja (osim prvi put) kako bismo poradili na samopouzdanju, samopoštovanju ili nekim hormonalnim smetnjama tijekom tog osjetljivog razdoblja. Mnoga djeca imaju problema i s poremećajem prehrane a i tome je uzrok nešto drugo te radimo neko duže vrijeme.

➡Ima roditelja koji ne znaju kako se postaviti u nekim situacijama pa se s njima čujem na redovnoj bazi te dobiju uputstva kako trebaju djelovati. Njima sam podrška i usmjerenje, a katkada i motivacija kada posustanu jer ima nekih teških situacija gdje je podrška neophodna.

➡Moj program za žene je namijenjen majkama koje trebaju sustavnu edukaciju i dobiju kompletni program za rad na sebi te tako na duže staze imaju bolje odnose unutar obitelji i izvan nje. Radimo u skupinama ili individualno.

➡Neke majke su se odlučile na individualni rad odnosno program za žene u 4 oka, u mojem uredu te tamo radimo na ljubavi prema sebi, samopoštovanju, samopouzdanju, uvjerenjima, vrijednostima,

➡Imam i roditelje koji sa skupljenim bilješkama dolaze dva do tri puta godišnje. Raščistimo nedoumice i oni odlaze prakticirati s lakoćom.

❣Želite li i sami isprobati, javite se za termin. Čeka se do tjedan dana. Cijene su za pojedinačne susrete 300 kn a komplet ili sustavne dolaske 1000 kn za 5 susreta, ako odredimo da treba.

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

PRIJAVA