NAJVEĆE PODRAZUMIJEVANJE RODITELJA OD DJETETA JE DA ĆE ONO SAMO ZNATI UČITI

Pošaljete li dijete u školu, znači li to da će ga u školi naučiti KAKO učiti?

Kažete li djetetu da ode u sobu za svoj radni kutak, znači li to da će ono sjedeći tamo shvatiti KAKO se uči?

Mnogi roditelji podrazumijevaju da će dijete samo shvatiti kako se uči i od malih nogu naučiti odlične tehnike učenja. Ne shvaćamo da dijete samo čita sadržaje i od svega toga zapamti tek 20-ak posto uz uvjet da je motivirano i voli taj školski predmet te ima odličnu memoriju.

U suprotnom  će se dogoditi to da dijete samo sjedi, lista knjige, gleda u njih i ne zna što bi ono još  trebalo osim čitati.

Na vaše pitanje je li učilo, odgovorit će da jest misleći pri tome je li pročitao tek i zna li o čemu je tekst. Kada krenete postavljati pitanja, shvatite da pojma nema a tek kada u školi učitelji počnu s ozbiljnijem čačkanjem po tom sadržaju, pronaći će mnoge rupe u znanju.

Odgovor u toj situaciji je da je dijete učilo i nije nam jasno kako je zaradilo lošu ocjenu. U čemu je štos?

U tome što dijete ne zna KAKO učiti, nije upoznato s metodama i tehnikama učenja, pojma nema kako se organizirati oko učenja, još k tome i rezultati nisu onakvi kakve očekuje te samim time nije ni motivirano za učenje.

Tada kao roditelji tvrdimo da naše dijete ne voli školu a zapravo ga nitko nikada nije naučio KAKO da uči i zavoli učenje.

Vaše dijete u stvari NE ZNA KAKO UČITI. U tome je stvarni problem.

Kako roditelj može pomoći djetetu oko motivacije za učenje i učenja?

Najvažnije je da shvatite da ga škola neće naučiti KAKO UČITI već ćete to trebati vi. Ti sadržaji se ne podučavaju u školi.

Ako vi sami niste upućeni u tehnike učenja, najbolje je da se sami educirate po tom pitanju i pomognete djetetu.

Ja vam nudim pomoć i podršku oko toga u vidu Webinara o učenju na kojem možete sudjelovati s djetetom ili više njih te naučiti KAKO se organizirati oko učenja, naučiti nekoliko tehnika učenja i ono najvažnije, što je točno važno djetetu da se motivira za učenje.

Edukacija je održana a SNIMKU EDUKACIJE možete nabaviti po cijeni od 250 kn. Šaljem link i skriptu s detaljnim uputama i tehnikama učenja.

Što ćete naučiti na edukaciji?

  • Koje vrste motivacija postoje i kako prepoznati što motivira vaše dijete.
  • Kako se organizirati oko učenja
  • Kako napraviti plan učenja
  • Kako zadržati koncentraciju tijekom učenja
  • Osnovne tehnike učenja za osnovnoškolce
  • Važnost ponavljanja sadržaja
  • Kratkoročna i dugoročna memorija
  • …i još štošta.

Ovo je ono najvažnije što i sama podučavam svoje učenike od 2. do 4. razreda da bi samostalno mogli učiti.

Želite li i vi da vaše dijete samostalno uči i ima uspješnije i bolje rezultate tada je važno da mu omogućite da svlada i nauči kako se to radi da biste jednog dana mogli s povjerenjem dijete poslati u sobi i znati da ono zna što radi i što mu treba.

Time što podrazumijevate da ono može to znati tek tako, bez da ga se tome poduči, nikada nećete biti sigurni u rezultate naročito u višim razredima kada gradivo postane sadržajnije i bude ga više.

Nakon održane edukacije dobivate snimku i skriptu s materijalima edukacije kako biste mogli pregledavati ili pak se podsjećati još nekoliko puta. Bez obzira je li vaše dijete 3. razred osnovne škole ili pak 7 razred, ovo će mu svakako pomoći da proširi perspektivu, stavi fokus na ono što još ne zna i olakša sebi svladavanje sadržaja.

Veselim vam se!

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

Vaša Anita

Termin za individualna savjetovanja možete rezervirati na 098/564-290

PRIJAVA