POČINJE ŠKOLA ZA RODITELJE

Svojevremeno je na TV-u bila emisija „Dadilja“. Ako ste gledali, sjećate se da je ona najprije promatrala što obitelj radi i kako funkcionira, a nakon toga je detektirala problem da bi na kraju roditelje podučila što da čine i ponudila im rješenje.

Bila je uz njih sve dok nisu naučili kako, te je dijete promijenilo ponašanje.

Važno je shvatiti da se dijete uvijek ponaša onako kako mu se dozvoli da se ponaša.

Zato je važno naučiti roditelje što smiju dopustiti a što nikako ne smiju. Problem je u tome da roditelj nije svjestan svojih pogrešnih koraka. Tek kada se roditeljima osvijeste greške kojih nisu svjesni, mogu ih uz pomoć i podršku promijeniti kako bi dijete tako promijenilo ponašanje.

Od 18. siječnja počinje moja škola za roditelje – Roditelj za 5!

Sistem rada je takav da se jednom tjedno, utorkom navečer radi na jednoj roditeljskoj temi. Nakon toga je polaznici povezuju sa svojim ponašanjem i djelima. Nastoje osvijestiti što rade odlično a gdje ima prostora za popravak te uz moju pomoć i podršku mijenjamo ono što im nije korisno.

Čitav mjesec i pol dok traje škola, imate mene koja uskače kada vama nije jasno što i kako s djetetom. Osim toga, radi se u manjoj grupi roditelja tako da svaki sudionik dođe do izražaja i prepozna sebe na tuđim iskustvima pa može pravovremeno izbjeći svoje greške.

Grupa služi kao podrška i za razmjenu iskustava i ideja.

Ako se sretnete s nekim prijateljem i razmijenite po novčić, on vama da jedan novčić, i vi njemu isto jedan. Svatko će ići doma s po jednim novčićem, kao što je i prije imao.

No, ako razmijenite po ideju, iskustvo, realizaciju onda svako ide doma s dvije ideje.

Tako grupa služi za razmjenu ideja i podršku u roditeljstvu. Smatram da toga poprilično nedostaje u našem društvu.  

Svijet se manje-više sveo na to da osuđujemo i okrivljavamo jedni druge, da kritiziramo tuđe postupke ili komentiramo kako bismo mi to bolje.

U ovakvoj grupi ćemo njegovati drugačiji, korisniji međusobni odnos, podržavajući.

Uz sve to imat ćete moje stručno vodstvo.

Teme su raznolike tako da pokriju većinu izazova koje roditelj ima s djecom:

Koji ste tip roditelja i kakvo će dijete postati uz vas, a kakvo biste htjeli da postane i što još trebate činiti po tom pitanju. Prepoznat ćete jeste li na pravom putu do onog što želite da dijete postane.

Naučit ću vas važnost emocionalne inteligencije i emocija u roditeljstvu da shvatite koje su posljedice za dijete ako nemamo pravilan emocionalni pristup.

Dosta roditelja je iscrpljeno i umorno, te koristi grubost i viku u odgoju. Radit ćemo tehnike smirivanja te potražiti vaš uzrok ponašanja kako biste ga mogli otkloniti.

Ima roditelja koji nisu upućeni u razvojne faze djeteta te katkada postavljaju pogrešna pitanja svojoj djeci. To ima za posljedicu da dijete ne zna odgovor a roditelj se razočara. Nastaje još veći problem. Kako to izbjeći? O tome ćemo detaljno.

Složit ćete se da današnje generacije djece nisu kao mi kada smo bili djeca, zar ne?

Današnja djeca su drugačija – neke stvari brže nauče, za neke kao da nemaju interesa, a neke kao da ne shvaćaju što trebaju. Nisu toliko snalažljivi kao mi nekada. Zbog čega je došlo do toga? Radimo li mi odrasli nešto drugačije?  Što možemo i kako popraviti ono što nije dobro?

Naučit ću vas kako da postavljate obiteljske vrijednosti i pravila u skladu samo s vašom obitelji a ne općenita o kojima pričaju mediji ili društvo.

I na kraju ono što smatam vrlo važnim a malo se roditelja time bavi, koje afinitete ima dijete i u skladu s time ga usmjeriti da radi posao koji voli, a ne onaj koji će mu služiti za preživljavanje.

Naročito u ovo novo doba kada se mnogi poslovi gase, nastaju sasvim novi, tako da polako nestaje ona vrsta sigurnosti – redovita plaća, državna firma i slično.

Uz sve edukacije, svaki polaznik će moći kontaktirati me, tražiti savjet, podršku ili pak individualno savjetovanje o osobnom odnosu s djetetom.

U mjesec i pol rada možete dobiti puno, naučiti puno, dobiti podršku te sebi olakšati odnos s djetetom ali unijeti i sklad čitavu obitelj.

Prijave su u tijeku.

Na ovom linku su detalji čitave škole i prijavnica.

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

PRIJAVA