Škola učenja – Nauči KAKO učiti

Škola učenja za učenike od 4. do 8. razreda

Čemu Škola učenja i za koga je Škola učenja?

Zna li vaše dijete učiti? Jeste li mu pokazali kako će naučiti? Je li ga itko tome podučio?

Roditelji uglavnom tjeraju djecu da uče, da sjede za knjigom, da čitaju, bubaju napamet. Roditelji su tu da nameću djeci kojom ocjenom trebaju „proći“ u školi. Roditelji su ti koji smatraju da njihova djeca zaslužuju najbolje. No, ima jedna važna stavka – kako da dijete postigne što bolji rezultat, kako da svlada školske sadržaje što kvalitetnije i lakše ako ne zna kako, ako mu nitko nikada nije pokazao kako i ako radi onako kako najbolje zna i umije, a i dalje rezultat izostaje.

U današnje doba Internet nudi raznorazne mogućnosti i znanja pa neka djeca krenu samostalno istraživati i sama nauče učiti. Takva djeca najčešće nauče i sve ostalo sama. Svestrana su i znatiželjna i nije im teško pobrinuti se za sebe i olakšati sebi put kojim idu.

Ima i djece koja su manje spretnija pa pronalaze neke svoje načine i metode učenja. Relativno su uspješna u njihovoj primjeni pa su i rezultati zadovoljavajući.

No, ima djece koja ne znaju kako. Čitaju tekstove i nikako da zapamte. Kažu da su učila ali ne nauče i rezultata nema. Način na koji to rade nije odgovarajući pa je i uspjeh nešto slabiji.

Dakle, nije da su djeca glupa nego ne znaju kako. Kad im se pokaže, kad ih se poduči i kada vide kako se to radi, njihovi rezultati postaju znatno bolji.

Svaka osoba je i drugačiji tip. Netko više uči vizualnim putem, netko auditivnim a ima i kinesteta koji trebaju praktično iskustvo, no većina je ipak mješovita.

Stilovi učenja su različiti. I dok je netko u nemogućnosti odslušati upute preko telefona kako stići na neko mjesto, netko drugi će to bez problema odslušati i odraditi. Ovaj prvi će morati crtati prema zadanim uputama i tako riješiti problem.

Uglavnom, sve je lako kada znaš kako.

Stoga, ne zanemarujte činjenicu da vaše dijete treba naučiti kako da svlada školske sadržaje, kako da u što kraćem periodu bude što produktivnije a da rezultatima budu svi zadovoljni.

Ponekad se dogodi da dijete ima nekih „tehničkih smetnji“ poput disleksije, disgrafije ili diskalkulije. Takva djeca imaju malo drugačiji način učenja. No, ako nitko nije detektirao taj njihov problem, oni jadni imaju niže ocjene a sve zbog „tehničkih poteškoća“. Takva djeca hitno trebaju pomoć prije nego zamrze školu i učenje.

Šteta da im takve stvari stanu na put uspjehu.

Znači, nisu bitni samo rezultati nego i načini kako do što boljih rezultata.

Ako imate dijete u osnovnoj školi od 4. do 8. razreda, odlično je da nauči tehnike učenja kao i organizaciju učenja.

Što će naučiti u Školi učenja?

 • koji je tip djeteta – vizualni, auditivni, kinestetički ili kombinacija – testiranje
 • tehnike učenja u skladu s tipom djeteta
 • organizacija učenja
 • planiranje učenja
 • važnost ponavljanja
 • kako da se(be) motivira(š) na učenje
 • vježbe koncentracije i pažnje
 • diploma o završenoj Školi učenja

Trajanje Škole učenja

 • susreti će biti utorkom 18.45 do 20 sati
 • počinjemo 9.4.2024. i imamo 6 susreta, znači mjesec i pol
 • datumi susreta: 9.4., 16.4., 23.4., 30.4., 7.5. i 14.5.

Počinjemo u utorak 9.4. u učionici 3.a na katu I.OŠ Čakovec.

Na prvom susretu ću održati kraći roditeljski sastanak za roditelje u trajanju od 20-ak minuta a zatim dijete ostaje u Školi a vi dolazite po njega nakon toga, u 20 sati. Na svim ostalim susretima je dijete samostalno u Školi.

Mjesto održavanja Škole učenja

 • nastava će se odvijati u učionici 3.a. razreda I. osnovne škole u Čakovcu, 1. kat, Ulica kralja Tomislava 43
 • prvi put ću vas počekati a onda će dijete samo znati doći

Cijena Škole učenja

 • ukupna cijena Škole učenja je 200 eura za jednokratno plaćanje
 • možete platiti na dvije rate a tada je cijena 220 eura odnosno 2 x 110 eura
 • uplatu treba izvršiti odmah po prijavi i tek uplatom se smatrate dijelom skupine u suprotnom vam mjesto nije rezervirano i upisujemo nekog drugog
 • ako plaćate u ratama, prvu ratu plaćate prilikom prijave, a drugu najkasnije do kraja posljednjeg susreta

Što je sve uključeno u cijenu Škole učenja?

 • skripta s osnovama i tehnikama učenja
 • svaki polaznik dobiva start paket za učenje
 • mjesec i pol praktične nastave učenja – organizacija i tehnike učenja
 • test – koji si tip učenika prema mozgovnom jeziku
 • diploma o završenoj Školi učenja

Prijava u Školu učenja

Prijavljujete se preko obrasca ispod. Važno je napomenuti ime djeteta i koji je razred.

Mjesto vam je rezervirano tek kada izvršite uplatu u cijelosti ili barem prvu ratu.

Ne garantiram rezervaciju mjesta sve dok nije izvršena uplata.

Dijete je obavezno biti prisutno na svakom terminu jer posebni sati nadoknade nisu osigurani.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na 25 djece zbog efikasnosti rada. U slučaju da će biti više djece ili idete na listu čekanja u slučaju da netko odustane. NAPOMENA! Grupa je već djelomično popunjena s polaznicima liste čekanja. Stoga požurite i prijavite se na vrijeme. Ne garantiramo da će prije kraja školske godine biti novih upisa.

Za sva pitanja i nedoumice sam tu za vas.

Pitajte preko obrasca ispod ili pošaljite poruku na 098/564-290

O meni

Školu učenja za djecu od 4. do 8.razreda će držati učiteljica Vadas Anita koja u školi radi već 25 godina. Radila sam u početku u predmetnoj nastavi a posljednjih 20 godina radim u razrednoj nastavi.

Imam svoju firmu koja se bavi edukacijom te posljednjih 8 godina radim individualno s djecom i roditeljima podučavajući ih učenju ili rješavajući probleme u ponašanju.

Sa svojim učenicima u školi radim tehnike učenja koje su se pokazale vrlo efikasnima.

Održala sam i nekoliko online Webinara o učenju te pomogla i učenicima drugih škola.

Sigurna sam da ćemo pronaći najefikasniju tehniku učenja i za vaše dijete!

Rekli su o Školi učenja

 • Mama Ivanka: Odlična edukacija posebno za poslušati s djetetom u pubertetu koji teško prihvaća savjete. Dobili smo puno odgovora na pitanja koja su nas mučila zašto postoje problemi u učenju, a i shvatili da postoje načini na koji to možemo pojednostaviti i unaprijediti. Nama je najvažnije bilo naučiti kako organizirati vrijeme i unaprijediti kvalitetu učenja da bi dobili više slobodnog vremena i stigli uživati u drugim aktivnostima. U ovo vrijeme kad sustav školstva nažalost sve više traži od djece a sve manje im daje i ne pokušava razumjeti njihove različitosti, ove tehnike su odličan način kako im doskočiti.
 • Mama Jasmina: Uz Anitu učenje zaista nije mučenje. Dva i po sata su nam proletjela u trenu, a stekli smo znanja koja ćemo moći primjenjivati cijeli život. Dječaci možda nisu na prvu sve pohvatali, ali evo već nekoliko dana nakon predavanja spominju se savjeti sa predavanja u svakodnevnom razgovoru.
 • Mama Katarina: Edukacija je korisna za svakog roditelja i dijete. Što prije čujete sve stvari koje se mogu čuti na ovoj edukaciji, prije će Vam to olakšati svakodnevni život, kako roditeljima tako i djeci. Moje mišljenje jest da je edukacija ne samo za one koji imaju poteškoće s učenjem, već i za sve koji žele bolje naučiti organizirati. Bila sam dijete koje je od 7. razreda imalo velike poteškoće jer nisam znala kako učiti. Sve mi se činilo preteško i kao da mi treba više vremena nego drugoj djeci. Metode o kojima si pričala, npr.3 boje, počela sam instinktivno sama koristiti tek u 3. srednje škole te je sve nakon nekog vremena postalo lakše. Danas kao majka, ja to ne želim priuštiti svom djetetu, želim mu pomoći da od nižih razreda nauči kako organizirati svoje vrijeme i na koncu da mu škola i učenje bude zabava, a ne muka.
 • Mama Kristina: Prekratko je trajalo. Sve ostalo je bilo točno onako kako treba biti. Jedno od boljih predavanja na kojem sa bila. A željela bih istaknuti da sam poslovno često na predavanjima i ujedno studiram. Pa je predavanja stvarno puno. Ovo predavanje treba održati u svim školama i u Ministarstvu obrazovanja, pod obavezno svim roditeljima prije prvog razreda.
 • Mama Ksenija: Anita nam je objasnila kako učiti i naučiti gradivo te kako da učenje bude motivirajuće i učinkovito. Izuzetno korisno i jednostavno predavanje koje nama i našim klincima pomaže da lakše učimo, da nam učenje ne bude bauk nego vještina koju možemo svladati. 😊
 • Mama Lucija: Predavanje je bilo savršeno jasno , objašnjeno sa primjerima u praksi kako i na koji način raditi. Prvo mi je bilo oduševljenje što uopće netko se sjetio napraviti ovakvo predavanje, jer svi smo u manjku vremena. Mi radimo, djeca online – kada dođem doma ne znam što prije.
 • Mateo: Meni je na predavanju bilo odlično i naučio sam jako puno novih stvari tipa kao što su: kako učiti kao vizualac, auditivac i kinesteta te kako se organizirati i da kada učim vidjeti koliko dugo se mogu skoncentrirati na učenje i kada koncentracija mi počne padati uzmem 5-10 minuta pauze ali bi bilo bolje da uzmem 5 minuta nego 10 minuta i za vrijeme pauze ne smijem gledati u tehnologiju nego otići van prošetati ili do dućana ili nešto slično.
 • Mama Vanja: U ovom predavanju shvatili smo da je moj sin auditivni tip te su odmah sve kockice sjele na mjesto. Sve poteškoće koje je imao u školi i zbog kojih sam se ljutila sad imaju smisao te imam razumijevanja prema tome. Naučila sam kako da mu olakšam učenje, pamćenje i razumijevanje sadržaja. Ova edukacija je pun pogodak i sigurna sam da ćemo školske obaveze obavljati puno lakše.

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

Vaša Anita V.

PRIJAVA