ŠKOLA ZA RODITELJE U ČAKOVCU

Zamislite da u ovim godinama dobijete priliku ići ponovno u školu!

I to ne bilo kakvu školu nego u školu za roditelje koja vam nudi alate, tehnike, metode, postupke i recepte da budete uspješniji kao roditelj.

Škola u kojoj dobijete podršku i usmjerenje na putu roditeljstva.

Škola u kojoj dijelite i razmjenjujete svoja životna iskustva iz odgoja te dobijate potvrdu da radite dobro i saznajete kako možete još i bolje.

Možda vam se dogodilo da kao roditelj odreagirate na dijete a poslije se cijeli dan osjećate loše jer niste postigli ni djelovali onako kako vam je bila namjera?

Možda ste koji put svojim riječima povrijedili dijete ili nekog drugog člana obitelji pa se danima nakon toga opravdavate i ispričavate?

A možda ponavljate po 100 puta nešto djetetu a ono nikako da odradi to što tražite?

Jeste li znali da su istraživanja pokazala da djeci nije najvažnije ono što ih učite i čemu ih podučavate kao ni znanja koja im prenosite već odnos koji imate s njima i količina ljubavi koju unosite u rad s njima?

U skladu s time, organiziram školu za roditelje pod nazivom Recepti za vrhunski odgoj koja vam neće nuditi samo novije tehnike i metode prilagođene modernim generacijama već i osobni razvoj vas kao roditelja te vam tako utjecati na povećanje samopouzdanja i razvoj samopoštovanja.

Ono što sami imate, možete dati drugima, zar ne?

Kakvo je dijete roditelja visokog samopouzdanja?

Kakvo je dijete roditelja koji je zadovoljan sobom i onime što radi?

Osobni primjer je najbolji put do što bržeg utjecaja na druge.

Jeste li kada jeli nešto ukusno i zatražili recept? Kada ste sami isprobali recept, ono što je vama ispalo, nije bilo kao original.

Katkada nam uz recept trebaju i usmjerenja osobe čiji je recept te smo tako sigurniji u rezultat i uspjeh.

Tako će škola služiti svakom roditelju kao putokaz na putu roditeljstva, dati smjernice za što efikasniji odgoj, naučiti ovladati nepredvidive situacije s djetetom, nuditi moju podršku te razmjenu iskustava drugih roditelja, pomoći da odgajate u miru te tako utjecati na sklad u obitelji te će roditelj biti sve sigurniji u svoje postupke prema djetetu.

Nakon škole će vam biti jasno što možete bolje i uspješnije a gdje ima prostora za napredak.

Organizirana je tako da traje 7 mjeseci, svaki mjesec po jedno večernje predavanje od 3 sata u mojoj učionici I. OŠ Čakovec. Ta tri sata će biti podijeljena na prodavalački dio i dio s vježbama na konkretnim primjerima te razmjena iskustva. Iskoristit ćemo taj bogati rezervoar roditeljske riznice da prepoznamo predvidjeti situacije u odgoju i naučimo odreagirati na njih.

Svaki susret ima novu temu, nevezanu na prethodnu no cjelokupni škola pokriva osnove u roditeljstvu. Ovo je prva godina provođenja programa te je eksperimentalni i imate priliku sudjelovati u njegovom kreiranju.

Popis tema i datumi održavanja će biti na mojoj web stranici za koji dan kao i mogućnost prijave na čitav program po povoljnijoj cijeni ili na pojedinačne susrete, ako bude dovoljno mjesta.

Prvi susret je već 25.11. pa upišite u rokovnik i rezervirajte termin!

Na prvom susretu će biti predavanje Odgoj bez vike o tome kako odgajati mirnima načinima i efikasnijim tehnikama.

Možda trenutno niste sigurni u roditeljske kompetencije a što kada bih vam rekla da ćete nakon škole za roditelje biti sigurni u svoje kompetencije i svjesni svega što znate i što su vaše jače strane jer će svaki polaznik dobiti uvid što je sve potrebno znati s područja roditeljstva i baš to će i dobiti.

Moći ćete više vjerovati u sebe i sa sigurnošću i čvrstim stavom djelovati prema djetetu bez imalo grižnje savjesti da u nečemu griješite.

Što ako svaki vaš recept koji dobijete može biti  uspješan uz odlično vodstvo?

Želim vam puno sreće a ako zapne – tu sam!

PRIJAVA