ŠTO ŽELITE DATI DJETETU – LJUBAV ILI STRAH

Zamislite sebe kao čašu. Čega ima više u njoj – ljubavi ili straha?

Ono čime si pun, to možeš dati. Ako ste u strahu, živite u strahu i djelujete iz straha.

Ako ste puni ljubavi, živite u ljubavi i djelujete iz ljubavi.

Vaš odnos s djetetom i drugima je baziran na tome – strahu ili ljubavi.

Hoćete li za svaki dječji pad reagirati iz straha ili ćete djetetu biti podrška i utjeha?

Hoćete li svaki izlazak djeteta iz kuće u sebi analizirati što se sve djetetu može dogoditi, misliti crne misli, živjeti u strahu i projicirati ga na dijete?

Djeca osjećaju roditeljske emocije. Dijete točno zna kako je vama. Kao što majka osjeća dijete, dijete osjeća vas. Sjetite se kada je bilo staro svega nekoliko dana, tjedana ili mjeseci, nije govorilo, a vi ste po osjećaju znali što mu je. To jednostavno znaš. Ne treba ti nitko reći.

Isto tako dijete jednostavno zna bojite li se ili ga volite. Zna i osjeća.

Zato manje dijete pri padu najprije pogleda roditelja. Ako ovaj na licu pokaže strah, eto plača. Ako ga podržava, dijete ustaje i ide dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Za dijete je bolje da je vaša čaša puna ljubavi. Ljubav ga uči da i sam bude takav i da tako doživljava svijet.

Kako djelovati iz ljubavi?

Na vama je da poradite na sebi i naučite prepoznati svoje reakcije te promislite koju poruku želite poslati djetetu. Ako je vama dobro tako kako jest, neka tako bude. Ako biste željeli djelovati drugačije, mijenjajte se. Na vama je i do vas je.

Ne može vas nitko prisiliti na promjenu ako vi to sami ne želite i ne vidite smisao u tome.

Ono što je činjenica je da vi sami nećete dobivati ljubav ako su vaši postupci iz straha. Ne samo da je nećete moći davati nego je nećete moći ni primati. Vaša čaša će postajati sve više puna straha. Kakav je to život? Život u strahu. Kako zračite, tako i privlačite. Privlačit ćete više ljudi koji žive u strahu. Čaša straha nađe čašu straha da se podrže u strahu.

Izbor je vaš!

U današnje vrijeme svima su dostupne knjige o samopomoći. Pun je Internet toga. Nema opravdanja da ne možete sebi pomoći, ako uistinu želite. Krenite malim koracima i najprije ugodite sebi. Dnevno posvetite sebi po pola sata u aktivnostima koje vam pričinjavaju zadovoljstvo i samim time ćete puniti čašu ljubavlju. Ako ste u stanju još i učiniti nešto za nekog nepoznatog, divotica. Služenje i pomaganje drugih iz ljubavi, vraća nam ljubav. I tako, mic po mic, kako ste čašu ispraznili, možete je i napuniti. Za svoje dobro, a onda za dobro svoje djece, supružnika, uže i šire okoline.

Svi profitiraju. Svi zadovoljni, a vama lijepo u životu.

I sama radim individualno te vam mogu pomoći kroz osobni razvoj ili kroz svoje programe za žene. Uvijek postoji rješenje ako ste spremni za njega. Javite se. Ispunite formular!

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

Vaša Anita V.

PRIJAVA