TKO TE UVJERIO DA NE VRIJEDIŠ

Drage moje žene i majke, nema predavanja ili radionice gdje ne sretnem ženu koja se ne cijeni dovoljno. Toliko vas je zaboravilo na svoju vrijednost. Toliko vas misli da ako čistite, perete, kuhate i peglate da ne vrijedite. Toliko vas misli da ne radi ništa ako ste domaćica. Toliko vas živi u uvjerenju da vas svi iskorištavaju. Toliko vas misli da ste žrtva u svojoj obitelji, da ste jadni i da vas članovi obitelji ne cijene dovoljno.

I to je istina!

Kako misliš, tako ti i je!

Volim dati primjer domino kocki. Ako ste na kraju niza, tada svi drugi gospodare vama, tada svi drugi određuju zbivanja u životu i tada ovisite o njihovim promjenama.  Kakav ste primjer i uzor djeci ako ste na kraju svih?

Pokušajte nanizati članove svoje obitelji po važnosti? Koga biste stavili na prvo mjesto? A na drugo? Treće? Na koje mjesto biste sebe stavili?

Na sebe najčešće zaboravimo. Ne smatramo se važnima. Ako se ne smatramo važnima, nismo važne ni ostalim članovima obitelji. Samo zato što smo se same tako pozicionirale.

Naše mjesto je na čelu, na početku, na prvoj poziciji.

Trebate razloge?

Majka je uzor svojoj djeci. U majku se djeca ugledaju. Želite li da se dijete ugleda u majku patnicu, žrtvu i jadnicu ili da u vama vidi boginju i kraljicu koja sve stiže i koja može sve riješiti? Dijete treba vidjeti i osjetiti tu vašu snagu kako bi i samo moglo hrabro kročiti kroz život. Čemu učite dijete svojim primjerom? To da će i ono biti jadno kad odraste žrtvujući se za obitelj? Uloga žrtve je najjadnija i beskorisna uloga koja ne koristi ni vama a ni djetetu.

Pokušajte se pozicionirati na prvo mjesto jer samo prva domino kocka ima efekt i mogućnost da pokrene lavinu, lavinu snage, dobrote i uzora koji će djetetu dati polet za život. To djetetu treba, ali to i vama treba.

Kada sebe tretirate kao osobu koja vrijedi, koja shvaća i razumije da vrijedi, tada vam i život postaje ljepši i sve radite s voljom i više ljubavi.

Koja je vaša satnica?

Ako radite na poslu i nakon toga ste majka, izračunajte koliko zarađujete po satu i nastavite izračunavati istu satnicu i kod kuće. Čisto da vidite koliko doprinosite kućanskim poslovima. Netko bi to ionako morao odraditi, ali bi mu se platilo. Shvatite da vaše ruke imaju vrijednost. S time da uzmite u obzir da poduplate satnicu kada u isto vrijeme kuhate ručak, perete veš, stavljate ga sušiti, pomažete djetetu oko zadaće i tko zna koji još posao „usput“ radite. To su 3 posla i zavređuju takav tretman. Satnica puta 3.

Još uvijek mislite da ne vrijedite?

Koliko samo novaca ostaje u kućnom budžetu samo zato što sve to sami odradite? Dovoljno da sebe nagradite jednom mjesečno nekim tretmanom ljepote po osobnom izboru (frizura, nokti, masaža, kozmetičar…). JER VI VRIJEDITE! Vrijedite i više nego što mislite. Samo ste zaboravili na svoju vrijednost.

Vi niste patnica ni žrtva. Niste jadnica koja nema vremena i ne stiže sve.

Vi ste drage moje kraljice kojima se drugi dive kada vide da radite, da odgajate djecu, obavljate kućanske poslove, „brinete“ o supružniku i tko zna što još sa strane radite kako biste dodatno zaradili.

To što vam za to nitko ne plaća, to je u vašoj glavi. Vi jeste plaćene za to. Taj dio ostaje u vašem budžetu. Jer da morate platiti nekome da to odradi, tada bi za toliko bio umanjen vaš kućni budžet. Znači da privređujete. O da!!!

Pokušajte sebi nekoliko dana preračunavati koliko bi vas netko platio za svaki posao koji odradite. Odredite si koliko svaki posao vrijedi. Zna se cijena peglanja po satu jer netko tako zarađuje kroz mjesec, zna se cijena kuhanja jer netko to radi cijeli mjesec, zna se cijena pranja veša jer ima vešeraja koji su od toga napravili biznis, zna se cijena čuvanja djece jer bi vam netko naplatio po satu čuvanje vaše djece…i tako za svaki posao koji obavljate.

Jeste li svjesne koju visoku plaću biste sebi trebale isplatiti na kraju mjeseca za sve te silne poslove koje radite? Osvijestite sebi taj dio i dokažite da ste kraljica koja stiže sve i još k tome štedi.

Za nagradu se na kraju mjeseca počastite jer svaka kraljica to zavrjeđuje.

Tko vas se uvjerio da ne vrijedite?

Taj vam laže!

Ne vjerujte mu više!

Vrijedite i više no što mislite. Osvijestite sebi taj dio, podignite svoju cijenu i svakako se pozicionirajte na prvo mjesto u obitelji.

Kada biste svojem suprugu dali da sve te poslove obavlja samo jedan mjesec i dali biste mu tu plaću koju vi zarađujete, sigurna sam da bi velika većina muškaraca dala otkaz nakon nekoliko dana i otišla raditi samo jedan posao kao što i sada rade.

I još mislite da niste kraljica?

Vrijeme je da se okrunite!

Izvor fotografija: Pinterest

PRIJAVA