TKO VAM PIŠE KOLUMNE O RODITELJSTVU?!

Posljednjih pet godina svaki četvrtak pišem kolumne o roditeljstvu za vas. Ovo je nešto što je meni strast i hobby. Volim ono što znam pretočiti u riječi, naročito kada je to i vama od koristi. Javljate mi se iz raznih krajeva da čitate i da vam proširujem perspektivu te pomažem.

Ove školske godine sam ponovno preuzela prvašiće, moju petu generaciju učenika. Osoba sam koja voli svoj posao i shvaćam ga kao poziv. Dosta se educiram na polju roditeljstva i razvoja djece ali sam tu i da podržim vas roditelje i dam vam smjernice i upute kako ćete lakše sa svojim djetetom. Zato je većina mojih edukacija usmjerena i na rad s odraslima.

Mnogim roditeljima je još uvijek teško priznati da imaju probleme i da im treba pomoć. Koprcaju se sami i muče sve dok voda ne dođe do grla. Kod nas još uvijek ljudi nemaju običaj potražiti pomoć kad im treba. Skrivaju to kao da je to nešto loše i nadaju se da će proći samo od sebe te da neće morati potražiti pomoć stručnjaka. Moje iskustvo je pokazalo da roditelji pa i djeca odahnu kada potraže pomoć, učine svoj život boljim a kvalitetu odnosa dignu na višu razinu.

Baš ništa loše se ne dogodi, baš suprotno – svi su zadovoljniji i svima je bolje.

Katkada je teško potražiti pomoć kod osobe o kojoj ne znate puno ili pak niste sigurni hoće li vam pomoći. Ako ja ne znam, uputit ću vas kuda trebate ići i svakako ćemo vam pomoći. Bavimo se time.

Dva puta godišnje organiziram izlete u prirodu za žene, majke i njihove odraslije kćeri kako biste imali priliku upoznali mene uživo. S mnogima radim uglavnom online ali imam i ured u Čakovcu pa ako vam je bliže, možete doći i osobno.

U subotu, 25.rujna imate priliku družiti se sa mnom na izletu. Organiziram program za žene u prirodi na Papuk gdje ćemo imati različite aktivnosti koje počinju već na samom putovanju u autobusu. Tema ovog izleta je LJUBAV PREMA SEBI od koje sve počinje i prema kojoj svatko od nas stremi no znamo se pogubiti na putu.

Briga svake osobe o sebi i skrb o sebi su osnove ljubavi. No, mnogi su odgajani u uvjerenju da su sebični ako učine nešto za sebe. Time dolazi do toga da ćete čitav život činiti sve za druge, ali nećete potražiti pomoć za sebe. Iz toga proizlazi i to da ćete primjećivati kako drugima treba pomoć ali nećete shvatiti da je ona i vama potrebna.

Osoba koja voli sebe voljet će i druge. Osoba koja je sebična, ne voli ni sebe onako kako bi pravilno trebala nego ispunjava svoje tjelesne i trenutne porive uglavnom na štetu drugih. Time opet dokazuje da to nije ljubav.

Primijetila sam da mnoge žene imaju blokade na putu ljubavi prema sebi te se osjećaju loše ako ostave djecu na čuvanje da bi uzele malkice vremena za sebe. U nekima od vas će sada poraditi crv sumnje da ne možete na izlet jer što će drugi reći da se samo zabavljate i niste dobra majka i partnerica jer putovanje ne znači ljubav prema obitelji, ne shvaćajući da vam je promjena katkada naveliko potrebna kako biste bile bolje kada se vratite doma.

Nekim ženama je neugodno na sebe potrošiti novce, pa će lakše djetetu kupiti svašta ali ne i sebi ili pak iskoristiti priliku da se opuste bez svoje obitelji kako bi se malkice odmorile.

Neke misle da sve znaju i da njima takve vrste edukacija neće pomoći.

Uglavnom, više će izgovora pronaći žene nego muškarci.

Iz tih razloga smatram ženu kao najslabijom karikom u roditeljstvu jer premalo brine o sebi a toliko joj pomoći i podrške treba da ni sama nije svjesna.

Mnoge žene ni ne znaju da je dio ženskog principa suradnja i povezivanje s drugim ženama a ne izolacija. Žena koja ima prijateljice i redovito se druži ili ima podršku drugih žena, bolja je majka, partnerica i žena. Najbolja je sebi jer konačno počne brinuti o sebi i i svojem stanju. Tek tu počinje ljubav prema sebi.

Želite li upoznati mene i 50-ak drugih divnih žena, majki, tinejdžerica, tada je idealno da nam se pridružite na jednodnevnom edukativnom druženju i opustite se te naučite živjeti ženski princip.

Na ovom linku su detalji programa u prirodi i prijavnica. Broj osoba je ograničen na jedan autobus pa požurite s prijavom da ne ostanete bez mjesta.

Veselim vam se!

Želim vam puno sreće, a ako zapne – tu sam!

PRIJAVA